Category: Bota

Ekspozita e refugjatëve ne Gjermani përqendrohet në tragjedit e tyre

Një ekspozitë në një fshat të vogël në veriperëndim të Gjermanisë, i sponsorizuar nga bamirësia e Malteser, po bën pikërisht këtë me shpresën për të...

IOM: 97,857 emigrantë mbërritën në Evropë përmes detit në vitin 2018

Numri i migrantëve që kanë mbërritur në Europë nëpërmjet Mesdheut është rritur në 97,857 në 2018, sipas Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin....

Në pesë vitet e fundit, dy milionë emigrantë hynë në mënyrë të paligjshme në Evropë

Epiqendra e fushatës zgjedhore të vitit 2019 do të jetë emigracioni, i cili nxit bisedimet midis “28” të Bashkimit Evropian. Numri i migrantëve të...

Emigracion: Më shumë se 2.000 fëmijë në anije kanë nevojë për kujdesin shendetësor

Rreth 2,300 fëmijë emigrantësh që udhëtojnë me anije në jug të Meksikës për në Shtetet e Bashkuara kanë nevojë për mbrojtje dhe qasje në shërbimet...

Mbi 80,000 migrantë kanë mbërritur në Evropë deri ne shtaror të 2018

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) e Organizatës Ndërkombëtare të Migracionit të OKB-së tha se 80,602 migrantë dhe refugjatë hynë në Evropë që nga...

IOM : 1.857 emigrantë të vdekur që nga fillimi i vitit në Mesdhe

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin ka raportuar se 1,857 emigrantë të parregullt vdiqën gjatë përpjekjes për të arritur në Europë nga deti këtë vit....

OKB-ja: Karavani njerëzor prej 7,233 shpirtra në rrugën për në SHBA!

7,233 emigrantë të varfër nga vendet e Amerikës Qendrore janë në rrugën e tyre për në SHBA. Kjo u bë e njohur nga zëdhënësi i të dërguarit të OKB-së,...

Frika se udhëheqësi i Interpolit nuk është i gjallë

Gruaja e tij tha se partia komuniste në pushtet e Kinës është “e ashpër dhe e pistë” “Unë u them fëmijëve tanë se babai im është i zhdukur...

Vendi më i mirë për “emigracionin për punësim”

Është fakt se që nga fillimi i krizës deri më sot, shumë njerëz kanë vendosur të lëvizin në një vend tjetër për të ndjekur një karrierë më të mirë....

BE: Sa emigrantë janë aktualisht në vendet anetare te saj?

Në fund të vitit 2017, rreth 22.3 milionë emigrantë kanë jetuar në BE, sipas UNHCR-së. Kjo është 0.45% e popullsisë së përgjithshme të Evropës prej më...