Category: Opinion

Desada Metaj: Është koha e Edi Ramës për të zgjedhur,nëse nuk e kap momentin, për të vendosin të tjerët.

Edi Rama ja doli ta shndërrojë datën 30 qershor në një ditë dasie të madhe për shqiptarët. Nga sot, të majtë e të djathtë, të painteresuar për politikën...

Malaj bën thirrje : Paguajmë rëndë keq qeverisjen. Duhet të ndërgjegjesohemi, nuk duhet të trembeni duhet t’i largojmë këta lider të dështuar.

Ish-ministri dhe deputeti i PS-së, Z. Arben Malaj nëpërmjet rrjetit social bën thirrje popullit shqiptar për një ndergjegjësim për të larguar kreun e bashkisë...

Merkel dhe Macron nikoqirë të Samitit në Berlin

Nga Azem Parllaku/ Ndërsa në media shpallen fituesit dhe humbësit ballkanas në Berlin, fakti është krejt ndryshe. Në Berlin fitues ishin Merkel dhe Macron,...

Populli nuk duhet nxitur të gabojë

Nga Azem Parllaku / Rizgjimi i sotëm politik është transnacional në burimet e frymëzimit, për shkak të ndikimit të komunikimit masiv. Pasionet moderne politike...

20-vjet nga eksodi i ’99-ës shqiptarët ende në ikje

Nga Azem Parllaku / Në vitin 2015, fotografët e Reutersit në kuadër të 30-vjetorit të shërbimit të fotografive vendosën të sjellin në retrospektivë...

Rrahman Parllaku, “Nderi i Kombit” dhe Gjenerali me barrën e 100-viteve

Një protagonist me një jetë të jashtëzakonshme, Rrahman Parllaku, Nderi i Kombit dhe Hero i Popullit, këtë vit na vjen midis nesh me barrën e 100-viteve të tij...

Soros “heq qafe” Sakashvilin dhe Ramën…

Ëngjëll Musai /Para një viti Xhorxh Soros do të “pranonte se jo përherë ka bërë zgjedhjet e duhura” dhe si shembull ilustrues për këtë kishte sjellë...

Politikanë varrosin individaualitetin dhe intelektualët komentatorë

Nga Azem Parllaku / Njeriu që merret me politikë apo ai që vret mendjen për të mirën e vendit, shtetit, demokracisë, lirisë, qëndron natë e ditë ulur në...

Ky nuk është samiti i diasporës, është samiti i turpit të Edi Ramës

Nga Agim Hushi / Leter e Hapur Ministrit te Diaspores Z. Pandi Meqe ju shkrova personalisht dhe smoret mundimin te me pergjigjeshit po ju shkruaj publikisht qe ta dijne...

Përse “Vatra” i tha jo Samitit të Edi Ramës?

Nga Dalip GRECA, kryeredaktor i gazetës “Dielli”, New York/  Federata Panshqiptare e Amerikës”VATRA”, në respekt të qytetarëve shqiptarë, nuk do të...