Category: Opinion

A duhet protestuar ?!

Doc. Fane Tarifa /  Çdo veprim i karakterit masiv nxitet, motivohet dhe udhëhiqet nga dikush, pra si rregull nga një force politike. Protesta ka përmbajtjen e saj,...

Një fantazmë po sillet në Europë

Fane Tarifa  /  Qysh në vitin 1848 Karl Marksi shkruante se: “Një fantazmë po sillet në Europë, fantazma e Komunizmit”. Ajo u ka shkaktuar drithma dhe frikë...

Qeveria të mos vonohet

Arben Malaj / Rritja ekonomike, reduktimi i papunësisë dhe lufta kundër varfërisë gjatë vititi 2015, kërkojnë të hiqen të gjitha barrierat që pengojnë...

Lufta që u fitua

Azem Parllaku  /  E lindur në një terren të pushtuar, Ushtrisë Çlirimtare e Kosovës ishte ajo e cila, bëri protestën e madhe shqiptare për liri, duke e...

Rrufetë bien mbi popull

Astrit Kosturi / Rrufetë bien mbi popull, ndërsa zhurma pozitë – opozitë mbetet lartë. Pozita dhe opozita zyrtare ndërrojnë pushtetin, ndërsa populli...

Historinë e bëjnë popujt

Fane S. Tarifa  /  Për një interpretim korrekt dhe shkencor të historisë dhe kundër servilizmit politik . Po afrojnë festat e Nëntorit, festa e çlirimit ka...

Qesh…Por nuk ka më keq !

Mitro Çela /  Parafytyroni Komisionin e Ekonomisë në parlament. Në ballë Braçe. Gati për sulm! Prapa tij Ismail Qemali. Portret. Në të djathtë disa vende...

Politika nuk e tjetërson, as e politizon sportin !

Doc. Fane Tarifa  /  Spekullime politike rreth vizitës së mundëshme të Ramës në Beograd ! Vërehet një bum i madh analizash, opinionesh, mendimesh,...

Fluturoi & fluturoi

Azem  Parllaku   /  UEFA e zyrtarizoi vendimin e saj për ndeshjen e ndërprerë, Serbi-Shqipëri. Në këtë vendim thuhet se do të regjistrohet rezultati 3-0 për...

Cili jeni ju zoti Rama?

Agron Berdaj  / Nga leximi i përgjigjeve të kryeministrit dhënë të revoltuarve ndaj vendimit të gjykatës së shkallës së dytë për ndjekje të lirë të...