Finlanda: Ata që hyjnë në mënyrë të paligjshme do të burgosen

811

Finlanda progresive vendosi të krijojë një ligj të ri. Ky ligj parashikon burgosjen e emigrantëve që hyjnë në vend në mënyrë të paligjshme. Emigrantët që nuk marrin dritën jeshile nga autoritetet, tani e tutje do të konsiderohen kriminelë dhe do të dërgohen në burg.

Deri më tani, emigrantët që hyjnë në vend në mënyrë të paligjshme po krijojnë shumë probleme, dhe krimi është në rritje. Për këtë arsye, ata që hyjnë në vend në mënyrë të paligjshme do të përballen me rrezik burgimi deri në…1 vit.

Ky ligj do të hyjë në fuqi menjëherë  në vitin 2019 dhe synon të dekurajojmë emigrantët të hyjnë në vend në mënyrë të paligjshme.