Presidenti i Maqedonise : Nuk nënshkruaj marrëveshjen me Greqinë

428

Ivanov: nuk ndryshoj pozicionin për marrëveshjen në Shkup. Nuk pranoj ide apo sugjerime që mund të rrezikojnë identitetin kombëtar të maqedonasve”, shkruan Ivanov në letrën e tij. “Ai kërcënon me pesë vjet burgim ata që votojnë mbi marrëveshjen, duke përmendur kodin penal maqedonas

Vendimi i Greqisë për të mos nënshkruar marrëveshjen me Greqinë njoftoi të martën presidenti i Maqedonise Georgi Ivanov.

“Unë nuk pranoj idetë apo sugjerimet që mund të rrezikojnë identitetin kombëtar të maqedonasve, veçantinë e kombit maqedonas dhe gjuhën maqedonase. Në zgjedhjet presidenciale, 534.910 qytetarë votuan në favor të këtyre pozicioneve dhe unë, si President i Republikës së Maqedonisë. Kjo marrëveshje shkon përtej vendimeve 817 (1993) dhe 845 (1993) sepse ato i referohen mosmarrëveshjes në emër të shtetit dhe jo në përgjithësi në mosmarrëveshje si kjo marrëveshje, “tha Ivanov.