Italia: 12 milion euro për 2.700 riatdhesime vullnetare

714

Qeveria italiane ka vënë një tender me vlerë 12 milionë euro për zbatimin e projekteve për riatdhesimet vullnetare të asistuara të 2,700 emigrantëve.

Një tender me vlerë 12 milionë euro, gjysma e të cilave mbulohet nga BE, është lëshuar për projekte për riatdhesime vullnetare të asistuara. Projektet do të ndihmojnë qytetarët e huaj pa dokumente në Itali – dhe ata që kanë të drejtën të qëndrojnë, por duan të kthehen – kthehen në vendet e tyre të origjinës. Projektet do të financohen përmes Fondit të Azilit, Migracionit dhe Integrimit (AMIF) dhe do të përqendrohen në lehtësimin e riintegrimit të migrantëve në fuqinë punëtore në vendet e tyre të origjinës.

Projektet për 2,700 migrantë

Rreth 2700 migrantë do të përfitojnë nga projektet, kryesisht qytetarë nga Bangladeshi, Pakistani, Nigeria dhe Bregu i Fildishtë, vende me të cilat Italia nuk ka marrëveshje të drejtpërdrejtë ripranimi.

Aktivitetet e projekteve do të fillojnë në shkurt 2019 dhe do të përfundojnë më 31 dhjetor 2021. Një deklaratë vuri në dukje se kjo është iniciativa e dytë e këtij lloji që kur Matteo Salvini u bë ministër i brendshëm dhe ndjek miratimin e një projekti të ngjashëm në gusht me mbështetja e Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) për riatdhesimin e 900 imigrantëve, financuar me 6 milion euro në burimet e vëna në dispozicion nga Komisioni Evropian.

Riatdhesim vullnetar më i shpejtë dhe më pak i kushtueshëm, Salvini

Riatdhesimi i emigrantëve përmes këtij sistemi, në baza vullnetare, është më i shpejtë dhe më pak i kushtueshëm, ” Salvini tha për shpërndarjen e 12 milion eurove të disponueshme nga ministria për riatdhesimin vullnetar të asistuar të shtetasve të huaj aktualisht në Itali pa lejen për te jesh ketu.

Angazhimi im kryesor vazhdon të jetë të nënshkruajë marrëveshje me vendet e origjinës për të krijuar stimuj për riatdhesimin e detyruar”, tha Salvini. ” Pas viteve të qeverive të Partisë Demokratike (PD), dërgimi i emigrantëve klandestë në vendet e tyre të origjinës është pothuajse e pamundur. Megjithatë, pasi pothuajse eliminojmë uljen e anijeve që mbartin emigrantë në brigjet tona, ne po punojmë për këtë dhe unë jam i sigurt, “tha ai.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: