Vrasja e avokatit grek Zafiropulos: Prokurori deklaron fajtor Lekocajn, Brahimaj dhe Dulçe…

158

Prokurori Spiros Papas ka dhënë sot akuzën për vrasjen e Zafiropulos në tetor te 2017, tre shqiptarve duke thënë se:

“Unë sugjeroj fajin e tyre pasi akuzohen se japin mesazh për të gjithë se shteti përmes drejtësisë është i vendosur të mos kërcënohet ose shantazhohet. Ne nuk duhet të lejojmë askënd që ta kthejë shoqërinë në një shoqëri të Amerikës Latine, ku avokatët dhe gjykatësit do të jenë të armatosur për të mbrojtur veten e tyre “. Me këto fjalë prokurori publik përshkroi rezultatin e gjykimit në Gjykatën e Qarkut të Përbashkët të Athinës.

Sipas prokurit , Lekotsai gjithashtu kërkoi para nga Floro përmes burgut për të ndryshuar thëniet e tyre në tentativën e vrasjes së avokatit Antonopoulou. “Kështu që rezulton se mesazhi për Floro duhej të përshkonte në çdo mënyrë. Kështu që të pandehurit pretenduan se ishin klientë dhe shkuan në zyrën e Michalis Zafeiropoulos. Sipas mendimit tim, ata kishin paracaktuar vrasjen e tij. Është një pretendim i rremë që ata thjesht donin ta plagosnin.

Asnjë rezistencë nuk u dha nga viktima. Sikur të donin ta plagosnin, nuk do ta qëllonin viktimën në një distancë kaq të afërt. Ata madje vunë një shall. Kështu që mesazhi do të ishte i menjëhershëm dhe i mrekullueshëm, në mënyrë që Floros të mund të fitonte para nga frika, tha prokurori, duke kërkuar fajësinë e Klodian Lekotsait, Ibrahim Brahimai dhe Oldi Dulces për vrasjen e Michalis Zafiropoulos.

 “Viktima, duke mbajtur emrin e familjes së tij, ra në gjendje të keqe ndërsa refuzoi të shantazhonte. Michalis Zafiropoulos zbukuroi shoqërinë dhe drejtësinë. Vdekja e tij ishte mizore. Ishte një sakrificë, “përfundoi prokurori.

Ibrahim Brahimai i dënuar me burgim te përjetshëm si dhe plus edhe 11 vite te tjera ka pranuar se ai ka qëlluar Mihali Zafiropulon, gjithashtu me burgim të përjetshëm eshte denuar edhe Oldi Dulçe.

Më 18 shtator Klodian Lekocaj është paraqitur për se fundi herë në Prokurorinë e Gjykatës se Lartë në Athinë, ku gjatë qendrimit te tij në burgun Koridallo ai eshte mbajtur i veçuar ne nje mbrotje te sigurise se lartë. Bëhet fjalë për një vrasje qe tronditi Athinën sa në të u përfshinë avokate te njohur dhe politikane…