Rënia e euros në nivele historike, reagon Banka e Shqipërisë: Kursi i këmbimit reflekton ecurinë e mirë të ekonomisë

Rënia e euros në nivele më të ulëta historike, duke iu afruar 110 lekëve ka shqetësuar eksportuesit, të cilët i kanë dërguar një shkresë Ministrisë së Financave dhe Bankës së Shqipërisë, me ç’rast, i kanë kërkuar që të hetoheshin shkaqet e rënies dhe të ndërhyhej për normalizimin e situatës. Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent […]

Lexo Më Shumë

Emigrantët shqiptarë dërguan familjet e tyre 834 milionë euro në vitin 2022

Në vitin 2022, emigrantët shqiptarë dërguan remitanca me vlerë 834 milionë euro për familjet e tyre, duke shënuar një rekord historik, me një rritje prej 9.6% krahasuar me vitin 2021, sipas të dhënave të Bankës Shqiptare. Vlerat më të larta të remitancave janë gjetur në tremujorin e tretë dhe të katërt me përkatësisht 216 milionë […]

Lexo Më Shumë

Çmimet u rritën në vendin tonë, kur në botë po bien, Shqipëria e 14-ta për naftën e shtrenjtë në botë

Në kulmin e rritjes së paprecedentë të çmimeve të naftës, pas luftës në Ukrainë, qeveria shqiptare mori kontrollin për çmimet tavan të naftës nëpërmjet krijimit të një bordi të posaçëm. Po javët e fundit vendimet e bordit po shkojnë në favor të kompanive të naftës më shumë se sa të qytetareve, pasi çmimet në bursa […]

Lexo Më Shumë

Komisioni: “Po përgatitet një reformë strukturore e tregut të energjisë elektrike”.

Bashkimi Evropian po përgatit “ndërhyrje emergjente dhe një reformë strukturore të tregut të energjisë elektrike”, funksionimi i të cilit kritikohet ashpër nga disa vende anëtare të BE-së përballë rritjeve dramatike të çmimeve, njoftoi sot presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen. “Rritja dramatike e çmimeve të energjisë elektrike tregon qartë kufijtë e funksionimit ekzistues […]

Lexo Më Shumë

“Shëndetësia falas”/ Shqiptarët shpenzuan një rekord prej mbi 100 milionë eurosh në spitalet private në 2021

Ndonëse shëndetësia zyrtarisht është falas, shumë shqiptarë rezulton se preferojnë që të kurohen në spitalet private në vend, ndonëse me një kosto shumë të shtrenjtë. Sidomos kjo ishte e dukshme në vitin 2021, që përkon me kulmin e valës së dytë të pandemisë së Covid-19. Teksa Shqipëria ka numrin më të ulët të doktorëve në […]

Lexo Më Shumë