Ambasada Shqiptare në Greqi : Aplikime për pasaporta edhe ne Kretë

Ambasada Shqiptare në Greqi nëpërmjet rrjetetve sociale njofton mbi të gjitha se: Përfundoi me sukses dita e parë e zbatimit të projektit për aplikime për dokumente biometrikë në ishullin e Kretës. Falënderojmë të gjithë ata që me mbështetjen dhe bashkëpunimin e tyre kontribuan në mbarëvajtjen e këtij procesi, duke demonstruar qytetari dhe një frymë pozitive […]

Lexo Më Shumë

Një prezantimi i librit “Miq të paftuar:” Një studim i emigracionit shqiptar i Ervin Shehut.

Ervin Viti 2021 shënoi historinë tridhjetë vjeçare të emigracionit Shqiptar në Greqi e në vendet e tjera Perëndimore Evropiane. Këto flukse, ashtu si edhe emigrimi i emigrantëve të vendeve të tjera të ish «bllokut socialist», përbënin opsion një-dimensional. Ishte zhvillimi i një fenomeni të pakthyeshëm që krijoi sfida jo vetëm në jetën e përditshme të […]

Lexo Më Shumë

Greqi / Si e shohin këtë vend fëmijët e emigrantëve të brezit të dytë?

Përvojat, ndërgjegjësimi politik dhe formimi i një identiteti të vështirë personal dhe kolektiv, mënyra se si njerëzit e lindur apo ardhur në Greqi në moshë të re e perceptojnë dhe regjistrojnë historinë e tyre përmes artit dhe letërsisë. Sa “të huaj” mund të konsiderohen, në të vërtetë, njerëzit që lindën, qanë, ranë në dashuri, studiuan, […]

Lexo Më Shumë

“Shkojmë, të dal ku të dal ” vlerësim –pune në Departamentin e Emigracionit

Sindikata e Zyrtarëve të Shërbimit të Azilit dhe Autoriteti i Apelit të Ministrisë së Emigracionit po reagon ndaj padisë së Ministrave të Emigracionit dhe Financave për shpalljen e paligjshme dhe abuzive të grevës – abstenimin e shoqatës nga procesi i vlerësimit, me një protestë mesditën e ditës së premte në Gjykatën e Evelpidonit. Seanca e […]

Lexo Më Shumë

Raporti i IOM-it për Migracionin Global: Emigracioni do të jetë gjithmonë pjesë e identitetit tonë evropian

Rreth 281 milionë njerëz ishin emigrantë ndërkombëtarë në vitin 2020, duke përfaqësuar 3.6% të popullsisë së botës. Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) publikoi në 1 dhjetor 2021 Raportin e saj të Migracionit Botëror 2022, i cili zbulon një rritje dramatike të zhvendosjes së brendshme për shkak të fatkeqësive, konfliktit dhe dhunës në një kohë kur […]

Lexo Më Shumë