Deputeti Barburousi: Ushtria te arrestoje Kryeministrin, Presidentin, dhe kryetarin e Parlamentit Voutsis

823

Agimi i Arte me anen e deputetrit Barburousi sot ka kerkuar ne parlament arrestimin e udheheqjes se vendit.

Fjalimi i urrejtjes nga deputeti i Agimit te Arte Barbarousis ka patur edhe nje reagim te fortë nga Kryetari i Parlamentit Voutsis, i cili nga ana e tij kerkoi dëbimin e deputetëve te Agimit te Arte per kete urrejtje ne dem te qeverise dhe demokracise.

Sfida e re nga Agimi i Artë nga deputeti Konstantinos Barbarousis, i cili i ka bere thirrje udhëheqjes ushtarake të vendit për të arrestuar Kryeministrin Alexis Tsipras, Prokopios Pavlopulos dhe Panos Kammenos, një kërkesë që nxiti reagimin e fortë të deputetëve në seancë plenare por gjithashtu. Nga ana tjeter kryetari i parlamentit Nikos Voutsis, i cili ka bërë thirrje për një konferencë të jashtëzakonshme mbi sanksionet për deputetët e Agimit të Artë.

Kryetari i parlamentit grek Z. Voutsis theksoi se: “E kaluara është nje gje që nuk janë dëgjuar përsëri në parlamentin grek, maska kanë rënë. Agimi i Artë bëri thirrje për një grusht shteti demokratik . Unë dua të jem i qartë dhe i drejtë, sepse është një moment kritik. Agimi i Artë, i cili është i dizajnuar të ndajë dhe dëshiron të shkaktojë ndarje në popullin grek”.

Kostis Hatzidakis deputeti i “Demokracia e Re” në emër të Opozites: Ne dënojmë atë që është dëgjuar në mënyrën më intensive, duke tejkaluar çdo imagjinatë, duhet të zbatohet rregullorja e Parlamentit,

Deputeti  “Demokracia e Re” i referohet gjithashtu fjalimit të Znj. Gana, e cila më parë foli për nazistët dhe bashkëpunëtorët nazistë.

Kryetari i parlamentit Voutsic ka denuar kete thirrje per grusht shteti duke ndaluar pranine e tyre ne parlament deri neser ne mbremje. Nuk du ate ndigjoj me nga ata pasi duhet dhene fund njehere e pergjithmone fraza te tilla naziste ne Parlament

Dhimitris Kutsoubas, kryetari i partise Komuniste : Ne denojme fraza te tilla kur behet fjale per grusht shteti. Nuk mjafton vetem perjashtimi i dy diteve kur behet fjale per keta vrases, populli grek duhet te marr ne dore dhe te perballet me keta naziste.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: