Paga 50 mijë euro në vit: Vendi europian që gjithnjë e më shumë po zgjedhin të punojnë

Bota

Vendi ideal për ata që mendojnë të ndryshojnë së shpejti vendbanimin.
Me rritjen e qirave në qiell, përpikmërinë që godet “të kuqe” dhe pagat në vendet ballkanike mbeten në të njëjtat nivele, gjithnjë e më shumë njerëz po mendojnë për perspektivën për të lëvizur për disa vite dhe për të punuar në një vend të huaj.

Dhe SHBA, Kanadaja apo edhe Skandinavia mund të duken si opsione të largëta, por ka një vend relativisht më afër Greqisë, i cili ofron disa vende pune, si dhe paga ideale. Arsyeja për Holandën ku shkalla e punësimit arrin në 77.8% dhe është më e larta në Evropë (mbi atë të Gjermanisë – 76/2%). Që do të thotë se kushdo që kërkon punë, shumë shpejt do të arrijë ta gjejë një të tillë.

Në të njëjtën kohë, ata që zgjedhin Holandën për punë dhe mund të mbledhin para më lehtë, pasi paga mesatare vjetore për moshat 39 deri në 59 vjeç është rreth 50 mijë euro bruto. Nëse e pjesëtojmë këtë numër me 12 muajt e vitit, kemi pak më shumë se 4000 në muaj. Jo keq, apo jo?

Përveç kësaj, Holanda si anëtare e Bashkimit Evropian nuk kërkon vizë. Ndryshe nga Kanadaja, Britania e Madhe, Australia dhe shumë pjesë të tjera të botës.