Palermo ofron një port për 629 emigrantë. Kryebashkiaku Leuwlau Orlando sfidon ministrin Salvinin

755

Leolouka Orlando, kryetari i bashkisë së Palermos ka sfiduar urdhrin e qeverisë italiane për mbylljen e porteve italiane per anijen që mbante 629 emigrantë, duke deklaruar se do të lejojë  ankorimin e anijes ne limanin e Sicilisë, referohet një raport në gazetën The Guardian.

“Palermo në greqisht e lashtë do të thotë” port I sigurt “(Panormos). Ne kemi mirëpritur gjithmonë anijet që kanë shpëtuar jetën në det. Nuk do të ndalemi tani. Salvini po shkel ligjin ndërkombëtar. Ai tregoi edhe një herë se ne jemi në qeveri të djathtë, “tha Leolouka Orlando.

Vendimin e tij e kane mbeshtetur dhe kryetarët e tjerë të Italisë jugore, Napoli, Messina dhe Reggio Calabria, të cilët mendonin të gatshëm të sfidojnë urdhrat e ekstremit të djathtë italian Matteo Salvini ministrit të brendshëm.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: