Tragjedia në Greqi: 20 të vdekur dhe 36 të zhdukur nga mbytja e anijes me emigrantë

Greqi Kryesore

Deri më tani 12 emigrantë janë shpëtuar dhe 36 persona janë ende të zhdukur, kërkimet vazhdojnë

Roja Bregdetare njoftoi në lidhje me operacionin e kërkim-shpëtimit të emigrantëve të huaj në ngushticën e Kafireas në Evia, se 17 trupa u gjetën nga një anije e rojes bregdetare. Deri më tani janë shpëtuar 12 burra dhe janë mbledhur 20 trupa pa jetë, ndërsa 36 të tjerë rezultojnë të zhdukur. Vërehet se sipas dëshmive të të shpëtuarve në skaf ndodheshin 68 persona. Media greke raporton se ende nuk dihet se ku do të dërgohen viktimat e aksidentit. Mes të shpëtuarve është edhe një djalë 16-vjeçar, i cili po trajtohet në spitalin e Karystos.

Operacioni i kërkim-shpëtimit në zonën detare vijon me një mjet lundrues në det, një helikopter të rojes bregdetare dhe mjete lundruese.