Category: Ekonomi

Greqia : 345.4 miliardë euro, borxhi publik ne 6-mujorin e pare te 2018

Borxhi publik jo vetem ulet por ka nje rritje. Shifrat jane alarmante dhe shqetesuese. Ne 345.379 miliardë euro ishte borxhi i qeverisë qendrore deri më 30 qershor...

Qeveria u hoqi 5 milionë euro ndihmë ekonomike të varfërve, por institucionet shtetërore ‘livadhisin’ në abuzime 100 milionë euro

Qeveria shqiptare në kuadër të reformimit të skemës ekonomike ka  kursyer 5 milionë euro. Kjo, sepse tani sipas formulës së re familjet dhe individët që...

Mekanizmi Europian i Stabilitetit (ESM), miraton disbursimin e këstit prej 15 miliardë euro në Greqi

Mekanizmi Europian i Stabilitetit (ESM) njoftoi sot se Bordi i Guvernatorëve të ESM-së miratoi Memorandumin Plotësues me Greqinë më 1 gusht 2018 pas përfundimit...

Borxhi publik grek në 180.4% të PBB-së, vend i pare ne BE per borxhin me te madh

Sipas Eurostat ne tremujorin e pare te vitit 2018, borxhi publik i Greqisë u rrit ne 180.4% të PBB-së (322.568 miliardë euro) , duke shënuar një rritje prej 11.90...

Presidenti Trump: Prania e Rusisë në G7, ne duhet ta kemi ne tryezen e negociatave.

Presidenti i SHBA Donald Trump tha se Rusia duhet të marrë pjesë në samitin e G7, ne kohen qe po nisej për në Kanada, për te marre pjese ne konferencën...

Ministri francez drejtuar Gjermanisë: Tani ose kurrë për Europën. E ardhmja jonë evropiane është në rrezik.

Ministri francez i finances Bruno Lemmer përshëndeti propozimet e reja të kancelares gjermane Angela Merkel për reformimin e eurozonës, por theksoi se “ende...

Emigrantët në Itali dërguan në Shqipëri mbi 127 milion euro gjatë 2017

Banka Kombëtare italiane ka publikuar së fundmi raportin mbi fluksin e parave që punonjësit emigrantë në Itali kanë dërguar drejt vendeve të origjinës. Të...

Thesari i Shqipërisë 200 miliard dollar në BB, shteti na çon në varfëri…!

Përse hesht shteti shqiptar për 200 miliardë dollar që ka në Bankën Botërore? Nese nuk është e besueshme dhe reale, të dal ndokush ta përgenjeshtrojë këtë...

Rritet 45% numri i bizneseve të mbyllura në tre muajt e parë të vitit

Në tre muajt e parë të vitit (nga 3 janari deri në 30 mars) kanë kaluar në status pasiv 3652 biznese, sipas listës së përditësuar nga tatimet të subjekteve me...

Shqipëria kushton 153.6 miliardë dollarë

Shqipëria duke përfshirë njerëzit, pasuritë natyrore dhe prodhimin kombëtar është çmuar me 153,6 miliardë dollarë prej Bankës Botërore në një vlerësim...