Category: Emigracioni

Greqi, Statistikat e Ministrisë së Brendshme: Bie numri i emigranteve shqiptarë nga 480.804 në 387.023

Në Greqi ndodhen 557.476 emigrantë të ligjshëm. Këta janë 290.044 burra dhe 267.432 gra që punojnë ose i janë dhënë leje qëndrimi për arsye humanitare ose...

Vendoset ne kangjellat e dritares flamurin shqiptar sebashku me ate grek, largohet drejtori i shkolles

Drejtori i Shkollës Fillore të Eleftherios Venizelos ne ishullin e Kretes paraqiti dorëheqjen e tij këtë mëngjes. Largimi i tij eshte bere lidhur me reagimet e...

Esmeralda nga Patra; Bëni gati fjalimin e vdekjes time…

“Të paktën bëni gati një fjalim për vdekjen time, se me atë mëndje që ka ai pritet kur te vij e të më vras këtu. Nuk kam hallin tim por të fëmijëve. Që...

Protesta: Apel për vrasjen e Pëllumbi Marnikolaj, si dhe për 170 shqiptareve të tjerë.

Focus News / Protesta e djeshme ne qendër të qytetit të Korçës organizuar nga Aulon Kalaja, përkoi me ardhjen e Ministrit të Jashtëm te Greqisë, një protestë...

Më 25 Janar Ministri Majko në Athinë

Më 25 Janar të 2018, Ministri i Diasporës Pandeli Majko në ambientet e Ambasadës do të bëjë një takim me emigrantët shqiptar. Ai do të shoqërohet nga grup...

Eurostat: Emigrantët “rritën” popullatën e Evropës me rreth 2 milionë

Popullsia e Bashkimit Evropian u vlerësua në 510.1 milion banor më 1 janar 2016 krahasuar me 508.3 më 1 janar 2015, sipas të dhënave të lëshuara pak kohë më...

Eurostat: Emigrantët “ngritën” popullatën e Evropës me rreth 2 mionë…

Popullsia e Bashkimit Evropian u vlerësua në 510.1 milion banor më 1 janar 2016 krahasuar me 508.3 më 1 janar 2015, sipas të dhënave të lëshuara pak kohë më...

Ministri gjerman: “Për hotspots, kanë faj kryetarët e komunave dhe marrëveshja BE-Turqi”

Duke prezantuar dje Berlinin , Ministri i Brendshëm gjerman Thomas de Mazier foli për një rënie të ndjeshme të numrit të azil kërkuesve, siç raporton Deutche...

Gjysma e azilkërkuesve të refuzuar në Gjermani kanë fituar në ankesë

Refugjatët në Gjermani që ankohen kundër refuzimit të kërkesave të tyre për azil kanë sukses në rritje, thotë një raport. Kritikët thonë se shkalla e...

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut: Azilkërkuesit në kushte degraduese dhe çnjerëzore

Chloe Lyneham / Më 7 dhjetor 2017, Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut gjeti se autoritetet bullgare kishin mbajtur fëmijët e një familjeje të refugjatëve...