Category: Emigracioni

Greqi / Njoftim nga Konsullata e Përgjithshme e RSH-së në Selanik, për emigrantët shqiptarë

Për tu ardhur në ndihmë emigrantëve shqiptarë në Selanik Konsullata jonë ka dalë me një njoftim si më poshtë: NJOFTIMJu informojmë se datat e reja të...

’Erdha të varros nënën, kemi 24 orë këtu’’: Jemi 40 persona të bllokuar në Kakavijë, s’kemi çfarë të hamë

Ndonëse ambasada e Greqisë në Shqipëri një ditë më parë përmes një deklarate tha se pala greke në doganë nuk i ndalonte shtetasit shqiptarë, madje se nuk do...

Koronavirusi/ Kryeministri Rama jep njoftimin e rëndësishëm për emigrantët e bllokuar në Greqi

Më në fund kryeministri ka kthyer kokën nga shqiptarët që ndodhen në Greqi, duke i qetësuar se nuk do te ketë penalizime, edhe pse sot janë penalizuar në...

Qytetari nga Hasi: Shkela leje qëndrimin në Greqi për shkak të koronavirusit, në doganë më gjobitën (VIDEO)

Një qytetar nga Hasi, Alfred Kukaj është gjobitur në doganë pasi ka shkelur leje-qëndrimin prej 3 muajsh. Ai thotë se autoritetet greke nuk e kanë marrë...

Shtyhen 5 muaj lejet e qëndrimit për emigrantët shqiptarë në Greqi, ja afatet e reja

Shtyhen 5 muaj lejet e qëndrimit dhe vërtetimet e dorëzimit të kërkesës për rinovimin e lejes së qëndrimit për emigrantët shqiptarë në Greqi. Lejet e...

Greqi: Shoqata SHQIPTARE në Hania ndihmë familjeve në nevojë, MEDIAT TONA HESHTIN.

SHPËTIM ZINXHIRIA/ Kur bëhet fjalë për lajme te “zeza” që ka lidhje me shqiptarët në Greqi të gjitha mediat vrapojnë kush e kush ta jape më pare, ndërsa...

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut, legalizon dëbimin masiv të emigrantëve

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka pranuar debimet masive të emigrantëve pa marrë parasysh shqyrtimin e dosjeve kur ata hyjnë në territorin e vendit,...

Studimi: Si i shikojnë grekët emigrantët dhe çfarë besojnë emigrantët?

Greqi/ Studimi i parë i diaNEOsis në bashkëpunim me Hanns-Seidel-Stiftung, regjistron qëndrimin e vendasve ndaj çështjes së migracionit të refugjatëve. ....

Meta: Të ndalojmë largimin e të rinjve, Shqipëria e Kosova s’mund të ekzistojnë pa shqiptarë…

Presidenti Meta në Akademinë Solemne të Dioqezës Prizren-Prishtinë “Faleminderit Shqipëri”: Të jemi pranë njëri-tjetrit, duke bashkëpunuar gjithmonë e më...

Frontex: Rritet numri i hyrjes së emigrantëve nga Turqia në BE

Numri i migrantëve nga Turqia që hyjnë në Evropë u rrit ndjeshëm gjatë vitit të kaluar, tha të premten kreu i agjencisë kufitare të Bashkimit Evropian...