100 EMIGRANTË TË VDEKUR NE MESDHE NE MUAJIN JANAR 2024

Emigracioni

Gati 100 emigrantë kanë vdekur ose janë zhdukur në Mesdheun Qendror dhe Lindor që nga fillimi i vitit 2024, më shumë se dyfishi i numrit të regjistruar gjatë së njëjtës periudhë të vitit të kaluar, tha sot Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM).

“Raporti i fundit i të vdekurve dhe të zhdukurve është një kujtesë e fortë se një qasje gjithëpërfshirëse që përfshin rrugë të sigurta dhe të rregullta është e vetmja zgjidhje që do të përfitojë si migrantët ashtu edhe shtetet,” tha Amy Pope, drejtoresha e përgjithshme e IOM.

Deklarata e saj u bë gjatë një samiti të liderëve afrikanë në Romë për migracionin.

Programi i IOM-it për Emigrantët e Zhdukur zbuloi se 3,041 migrantë vdiqën ose u raportuan të zhdukur në Mesdhe për 2023, një rritje e konsiderueshme nga 2,411 në raportin e vitit 2022.

Në fillim të këtij muaji, 40 emigrantë tunizianë humbën pasi hipën në një varkë dhe u nisën për në bregdetin italian.