GJERMANIA BËN LËVIZJEN BEFASUESE NDAJ EMIGRANTEVE (detajet)

Bota Emigracioni

Gati 54 000 migrantë në Gjermani, të cilëve u mungonin dokumentet e ligjshme të imigracionit, tani kanë marrë leje qëndrimi të përkohshme përmes një reforme të miratuar nga qeveria një vit më parë, sipas një sondazhi të ri.

Dispozitat zbatoheshin kryesisht për migrantët që prisnin një vendim për aplikimet për azil në Gjermani ose ata me të ashtuquajturin status qëndrimi “të toleruar”, që zakonisht nënkupton personat që janë urdhëruar të largohen nga vendi, por që nuk mund të dëbohen për arsye të ndryshme.

Akti i “Opportunity Residence” hyri në fuqi më 31 dhjetor 2022 dhe hapi rrugën drejt qëndrimit të ligjshëm në Gjermani për migrantët që kishin qenë në Gjermani për të paktën pesë vjet në datën përfundimtare të 31 tetorit 2022.

Personat e kualifikuar do të marrin një leje qëndrimi të përkohshme 18-mujore, së bashku me anëtarët e familjes.