Category: Greqi

Greqia, programi riintegrimi për të pastrehët me vlerë 21.2 milionë euro

Riintegrimi i personave të pastrehë, objektet për të shurdhët dhe me aftësi të kufizuara duke siguruar tri projekte koston totale të 21.2 mil. Euro do të...

Der Tagesspiegel: “Tsipras njofton kthesën e madhe”

“Parlamenti grek miratoi buxhetin e fundit në kuadrin e programit të huasë”, shkruan gazeta gjermane Der Tagesspiegel dhe thekson: ” Me 153...

Unioni i Gjyqtarëve-Prokurorëve: “Bombardimet në Gjykatën e Apelit Athinë është një sulm ndaj demokracisë”

Unioni i Gjyqtarëve dhe Prokurorëve lëshoi ​​një deklaratë në në plasjen e bombës që u bë në mëngjesin e dites së sotme (premten) në Gjykatën e Apelit...

Sulmi i anarkisteve në TV100, u goditën punëtorët me sende metalike, thyen makinat

Sipas informacionit te thestival.gr ne Selanikin, rreth 20 njerëz të maskuar  me kapuc sulmuan hyrjen e ndërtesës që pret TV100 dhe FM100, qe ndodhet në qendër...

Komisioneri Avramopulos: Emigrantët në Evropë kanë ardhur për të qëndruar

migracioni dhe diversiteti janë modeli i ri”, tha komisioneri sot ne Ditën Botërore të Emigracionit Nevoja për një afat-gjatë qasjes çështje strategjike...

Ministri Kotzia: Besimi në vendimin shqiptar për varrezat e ushtarëve grek

  Si një “hap i madh dhe i qetë, siç thonë njerëzit tonë metaforikisht, shpirtin e tyre si dhe një hap besimi midis dy vendeve tona”, Ministri i...

ish-ministri i Jashtëm grek Pangalos: Souliotët ishin shqiptarë

Kështu ka shkruajtur ne twiter ish ministri i jashtëm Theodore Pangalos i referohet aktit heroik që Souliotët kanë bërë si sot e 215 më parë duke theksuar:...

Mitsotakis: Pa solidaritet emigracioni nuk mund të trajtohet

 “Është e nevojshme të vendoset për një plan veprimi të përbashkët për njerëzit që janë në gjendje të arrijnë Bashkimin Evropian dhe që kanë të...

Emigracioni: Çfarë mendojnë grekët për mbylljen e kufirit?

Hulumtimi i dy institucioneve evropiane mbi migracionin 80% e të anketuarve në 16 vende në Evropë janë të shqetësuar për çështjen e emigracionit, për...

Greqi, shpërndarja gjeografike e emigrantëve shqiptarë

  Emigrantët shqiptarë nuk u vendosën në të gjitha pjesët e vendit. Bazuar në regjistrimin e vitit 2011, rreth gjysma e popullsisë së emigrantëve janë...