Category: Opinion

Tarifa : A i mbron shteti të drejtat e njeriut…?

Fane S.Tarifa / Me një retrospektive vëzhgimi të situatës sonë dhe duke rikujtuar realitetet historike, sipas opinionit tim se: Shteti ka qënë dhe është vegël...

Katër pushtetet në emër të popullit, që “minojnë” sistemin politik…!

OPINION nga Prof. Fane Tarifa / Këto pushtete përbëhen nga njerëz që dalin nga gjiri ynë, pra nuk na kanë ardhur nga jashtë, prandaj të keqen duhet në radhë...

Peza: Ursula von der Leyen, gruaja e parë në krye të KE

Ermri i saj ka nisur të bëhet familjar për mediat ndërkombëtare, kohët e fundit. Ajo u zgjodh sot Presidente e Komisionit Evropian, duke zëvendësuar Jean-Claude...

Adriatik Dosti : Një “JO” të fuqishme 30 Qershorit….

Problemi me i madh i Shqiperise e i shqiptareve nuk mendoj se eshte thjesht 30 qershori dhe votimet e pa ligjeshme e antikushtetuese te cilat partia ne fuqi e ne pushtet...

Shërim përmes lirisë pozitive, kjo na duhet ne shqiptarëve

Nga Azem Parllaku / Frika dhe interesi, janë dy forca që i bashkojnë njerëzit. Qytetarët e Shqipërisë, janë vetë ata që vendosin se, cili është interesi i...

Çelja e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe lidershipi i prapambetur i Shqipërisë

Nga Arben MALAJ / Maqedonia e Veriut e meriton celjen e negociatave. Zaev dhe Tzipras arriten nje marreveshje historike, e cila hoqi veton greke dhjetra vjecare dhe I...

Desada Metaj: Është koha e Edi Ramës për të zgjedhur,nëse nuk e kap momentin, për të vendosin të tjerët.

Edi Rama ja doli ta shndërrojë datën 30 qershor në një ditë dasie të madhe për shqiptarët. Nga sot, të majtë e të djathtë, të painteresuar për politikën...

Malaj bën thirrje : Paguajmë rëndë keq qeverisjen. Duhet të ndërgjegjesohemi, nuk duhet të trembeni duhet t’i largojmë këta lider të dështuar.

Ish-ministri dhe deputeti i PS-së, Z. Arben Malaj nëpërmjet rrjetit social bën thirrje popullit shqiptar për një ndergjegjësim për të larguar kreun e bashkisë...

Merkel dhe Macron nikoqirë të Samitit në Berlin

Nga Azem Parllaku/ Ndërsa në media shpallen fituesit dhe humbësit ballkanas në Berlin, fakti është krejt ndryshe. Në Berlin fitues ishin Merkel dhe Macron,...

Populli nuk duhet nxitur të gabojë

Nga Azem Parllaku / Rizgjimi i sotëm politik është transnacional në burimet e frymëzimit, për shkak të ndikimit të komunikimit masiv. Pasionet moderne politike...