Category: Opinion

Ky nuk është samiti i diasporës, është samiti i turpit të Edi Ramës

Nga Agim Hushi / Leter e Hapur Ministrit te Diaspores Z. Pandi Meqe ju shkrova personalisht dhe smoret mundimin te me pergjigjeshit po ju shkruaj publikisht qe ta dijne...

Përse “Vatra” i tha jo Samitit të Edi Ramës?

Nga Dalip GRECA, kryeredaktor i gazetës “Dielli”, New York/  Federata Panshqiptare e Amerikës”VATRA”, në respekt të qytetarëve shqiptarë, nuk do të...

Prof. Dr. Arben Malaj: Oligarkët kanë kapur shtetin dhe po mbajnë peng demokracinë

Oligarkët – dëmtojnë rëndë jo vetëm ekonominë, por edhe demokracinë Debati ideologjik midis të Majtës dhe të Djathtës vazhdon lidhur me politikat e...

Demokracia e rrezikuar! Nuk mundemi t’a kuptojmë se në Shqipëri po vendoset diktatura me parrullën: “Po bëjmë shtet”.

Xheni Fizi / Nuk duam apo nuk mundemi t’a kuptojmë se në Shqipëri po vendoset diktatura me parrullën: “Po bëjmë shtet”. Nuk është asgjë e re në histori...

Ministri Kocias ka te drejte. Nacionalizmi i sëmurë e kthen Greqinë në krizë.

Prof.Dr Arben Malaj / Sontazhet per zgjedhjet e ardhshme ne Greqi paralajmerojne se Siryza mund te paguaj nje kosto politike per reformat e veshtira, ndersa Qirjako...

Gazetari Artan Kristo:  Çfarë pune bën Edi Rama?

“Shpirt i babit, mos harxho kohën gjithe ditën në “Fejsbuk” e “Instagram”! Eshtë kohe e hubur kot. Nuk të japin asgjë rrjetet sociale! Puno për...

Dosti : I shpartalluar menderisht, Rama duhet të ik

Adriatik R.Dosti  /  Halucinant dhe eksentrik i llojit të veçantë. Histerik dhe krejtësisht i pa përgjegjshëm mendërisht Karagjoz dhe qesharak…i...

Liria është Jetë, Jeta është Liri

“Komandant Jetë Hasani, heroi që i bashkoi armët me UÇK-në” është një monografi e avancuar. Forca krijuese e autorëve Avdi Ibrahimi e Naim Musolli,...

Ish-ambasadori grek në Shqiperi : Prestigji grek u mbyt në Buliarat

Unë nuk isha i pranishëm në Buliarat. Unë nuk e di nëse ka dëshmitarë okularë të tjerë të vrasësit përtej forcave speciale të policisë shqiptare,...

Robert Goro: Pësimi që bëhet mësim, historia e një lajmi për Shqipërinë në Greqi

Një gazetar i “Epokës dixhitale” mund të jetë kureshtar se si funksiononte profesioni ynë në epokën para internetit. Atë fillim të viteve 1990, kur gazetat...