COVID-19: Bie numri i viktimave në New York

89

Guvernatori në New York vlerësoi se kurba e vdekjes tani po bie.

Viktimat e coronavirusit në  New York po bien, pasi 540 vdekje të reja u njoftuan të Premten. 504 nga viktimat ishin në spitale dhe 36 në shtëpi pleqsh.

Guvernatori i shtetit, Andrew Cuomo, gjithashtu njoftoi për 2,000 raste të reja dhe një numër të barabartë pranimesh në spital.

Këto shifra janë në përputhje me shifrat që nga fundi i Marsit, dhe sipas Cuomo, New York-u nuk është më në krye të kurbës. “Por ne nuk jemi në gjendje të mirë, ndërsa numri i pacientëve intubues ra përsëri”, tha ai.

1.5 milion maska në New York

Qeveria federale amerikane dërgoi dje 1.5 milion maska prej pëlhure në shtetin e New York-ut. Sidoqoftë, Cuomo falënderoi qeverinë për këtë kontribut. Në New York, të gjithë duhet të mbajnë maska në publik në rastet kur izolimi social nuk është i mundur (p.sh. në transportin publik).