Pompeo: Tramp po përgatitet për një sulm ushtarak mbi Turqinë

338

Presidenti amerikan Donald Trump është plotësisht i përgatitur të përdor forcën ushtarake kundër Turqisë nëse është e nevojshme”, tha për CNBCsekretari i shtetit i SHBA Mike Pompeo .

 “Ne preferojmë paqen në luftë, nëse kërkohet veprim ushtarak, duhet të dihet që Presidenti Trump është plotësisht i përgatitur për të ndërmarrë këtë veprim”. tha Mike Pompeo,

Sidoqoftë, Pompeo nuk pranoi të specifikojë se çfarë do të shkaktonte një reagim ushtarak amerikan, duke deklaruar se “Unë nuk dua të paragjykoj vendimin e presidentit nëse do të bëj një angazhim detyrues për përdorimin e forcës ushtarake amerikane.”

Ai gjithashtu tha se do të ketë sanksione të mëtejshme financiare, dhe se fuqia diplomatike e Uashingtonit do të përdoret. “Ne i preferojmë ata”, tha Pompeo.