SHBA: “Plani i ri Marshall” 2 trilionë dollar për të përballuar COVID-19

269

Shtëpia e Bardhë dhe Senati amerikan mbyllën një marrëveshje “historike” të martën mbrëma e Mërkurë, duke përfunduar një plan në shkallë gjigande që synon të rindërtojë ekonominë amerikane, e cila është goditur keqas nga pandemia e sëmundjes koronare sot. Shumica republikane.

Pas ditësh bisedimesh të mëdha, Senati arriti një marrëveshje midis dy palëve ( Republikanëve dhe Demokratëve) për planin historik të mbështetjes të ekonomisë amerikane përpara kësaj pandemie

Sipas Maconell, programi “Plan Marshall”  do të garantojë në vijat e para të betejës së shëndetit të vendit tonë, që do të thotë se triliona dollarë do të vihen në dispozicion të ekonomisë sa më shpejt të jetë e mundur, si dhe do të sigurojë ndihmë për familjet e punëtorëve amerikanë, bizneset e vogla dhe industritë.

Sidoqoftë, do të garantojnë ndihmë financiare amerikane me shpejtësi”, shuma që do t’u jepen “direkt familjeve”, nga klasa e mesme te qytetarët me të ardhura më të ulëta, si dhe fondet e papunësisë, që shumë punëtorë dhe të vetëpunësuar do të marrin  ndihmë afërsisht të barabartë me pagën ose të ardhurat e tyre për katër muaj.

Me ekonominë më të madhe në botë që ka të ngjarë të jetë në recesion, plani parashikon të shpenzojë 2 trilion dollarë për të kapërcyer krizën e shkaktuar nga pandemia.