Greqi / Shmanget arratisja e përgjakshme në spital! Shqiptari kishte përgatitur një arratisje spektakolar.

121

Policët e Atikës arritën të ndalonin arratisjen e përgjakshëm që kishte përgatitur shqiptari i dënuar me burg dhe që po vuan dënimin në burgun Koridalo të Athinës, i cili dyshohet për vrasjen e avokatit Michalis Zafiropulos

Sipas publikimit ekskluzive të gazetës së përditshme
greke “Espresso” dhe “newsit.gr”, brenda burgun e Koridalos
kishte arritur të gjejë njerëzit që në ditën e arratisjes do të ishin të veshur
si oficerë policie dhe do të vrisnin rojet, të cilët do ta transportonin
shqiptarin e rrezikshëm për në spital.

Në veçanti, bashkëpunëtorët e tij ishin furnizuar nga një
burim i panjohur me dy uniforma policie, granata, një kallashnikov të prerë dhe
dy pistoleta, të cilat ata do të përdoreshin në masakrën që po përgatitnin dhe
të cilat kishin fshehur në një apartament në zonën e Kalitheas. Siç doli nga
hetimet e bëra nga policia në fund të vitit 2017, keqbërësi i rrezikshëm shqiptar
në atë kohë gjykohej për vrasjen e një avokati në Penteli.

Për këtë arsye, ai ditën e gjykimit kishte hartuar nje
plan që do të bënte sikur do të vuante nga një krizë, me shkume nga goja, e
cila do t’i shkaktonte një përgatitje për t’u transferuar në spital. Atje do ta
prisnin dy bashkëpunëtorë të veshur si oficerë policie duke pritur për të, ku
do të vrisnin rojet dhe duke i marrë atë nga duart e tyre.

Policia e sigurimit, duke hetuar vrasjen e Michalis
Zafiropoulos në atë kohë, filluan të kishin informacion rreth një apartamenti
në Kallithea, ku ishte duke u përgatitur diçka serioze dhe lidhur me vrasjen e
avokatit të pafat.

Të hënën në mëngjes, më 30 tetor 2017, policët e armatosur u futën në apartamentin, arrestuan një nga bashkëpunëtorët e tij dhe ndaluan një masakër, e cila ishte caktuar për ditën tjetër kur shqiptari që akuzohej për vrasjen e avokatit grek do te transferohej në gjykata nga burgu Koridalos.