Anastasios kundër Patriarkanës të Moskës…!

730

Një ndjenjë negative, përshtypje delikate dhe debate të gjalla në sfond janë për shkak të pretendimit të Kishës së Shqipërisë që Patriarkana e Moskës ka ndryshuar…

Pak ditë më parë, Patriarkana e Moskës kishte publikuar në faqen e saj disa ekstrakte të një letre nga Kryepiskopi Anastasi. Nga përmbajtja, u konkludua se Kisha e Shqipërisë po dënonte lëvizjet e Patriarkanës Ekumenike. Megjithatë, kjo nuk ishte e vërtetë, shkruajnë mediat greke.

Kisha e Shqipërisë ka lëshuar dy letra në tërësinë e saj. Sipas një njoftimi zyrtar të Kishës së Shqipërisë, pasi që ekstraktet e letrës janë selektive, ato nuk i pasqyrojnë pikëpamjet e Kishës së Shqipërisë mbi Ukrainën në tërësi, të cilat reflektohen në dy letra, e para në 10 tetor, një vendim për autoqefalën dhe e dyta pas vendimit të Kishës Ruse për të ndaluar shoqërinë eukaristike me Patriarkanën Ekumenike.

Në të dyja letrat, Kryepeshkopi Anastasios kritikon lëvizjet e Patriarkanës në Moskë për të prerë bashkësinë me Konstandinopolin, duke theksuar se keshtu nuk i shërbehet unitetit.

Patriarkana e Moskës përfundimisht jo vetëm që nuk informon, por ka krijuar një mekanizëm të organizuar të propagandës të të dhënave, në mënyrë që t’i shërbejë interesave të Rusisë me çdo kusht.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: