I nxehti në Indi: 50 të vdekur brenda 24 orëve

182

Në Indinë Veriore temperatura për shumë ditë po shkon rreth 45 gradë. Të paktën 49 vetë vdiqën brenda 24 orësh në shtetin e Bihar në Indinë Veriore, e cila ka vuajtur nga një valë të nxehtë për dy javë, bëjnë të ditur autoritetet lokale sot.

Viktimat ishin të gjithë nga rajoni Magad, ku mbizotëron thatësira dhe temperatura ka qenë rreth 45 gradë Celsius për shumë ditë. Shumica e viktimave ishin mbi 50 vjeç. Ata u shpërngulën në spitale në një gjendje të keqe, me temperaturë shumë të lartë, diarre dhe vjellje. Pjesa më e madhe e Indisë së Veriut është goditur nga një valë e nxehtë kohët e fundit. Në Rajasthan, i nxehti tejkalon 50 gradë. Në 2017 shkencëtarët paralajmëruan se Azia Jugore, ku jeton një e pesta e popullsisë botërore, mund të ballafaqohet me një rritje të padurueshme të temperaturës deri në fund të shekullit, nëse nuk bëhet asgjë për të ndryshuar ndryshimet klimatike. Në vitin 2015 nga vala e nxehtësisë, më shumë se 3,500 njerëz u vranë në Indi dhe Pakistan.