“Ke për të dalë kur të jesh e vdekur”, burri burgos gruan dhe dy fëmijët në shtëpi prej 17 vitesh

Bota

Një grua braziliane ka folur për mizoritë dhe vuajtjet që ka kaluar së bashku me dy fëmijët e saj për 17 vite nga burri i saj. Familja mbahej e mbyllur në një shtëpi në lagjen Guaratiba, në perëndim të Rio de Janeiro të enjten, sipas policisë, raportojnë mediat vendase.

Ndërkohë autoritetet kanë arrestuar bashkëshortin. Sipas mediave, burri i kishte thënë gruas që do të dilte vetëm kur të ishte e vdekur. Mësohet se ata kishin 23 vite të martuar. Pasi u shpëtua, gruaja thuhet se u tha autoriteteve se tre anëtarët e burgosur të familjes ndonjëherë qëndronin pa ushqim për tre ditë dhe se ishin abuzuar fizikisht dhe psikologjikisht.

Shtëpia në të cilën ata mbaheshin mbyllur ishte gjithashtu e shkatërruar, me shumë pak ndriçim, sipas fotove të publikuara nga policia. Dy fëmijët e rritur ishin të lidhur, dhe të uritur kur u gjetën. Ata janë të moshës 19 dhe 22 vjeç.

“Kur pamë gjendjen e dy fëmijëve, menduam se ata nuk do të kishin mbijetuar edhe një javë,” tha një nga banorët vendas.

Pasi u shpëtuan, të tre u dërguan menjëherë në spital për shkak të dehidrimit dhe kequshqyerjes. Zyra e Punëve të Brendshme të Policisë Civile ka hapur një hetim se pse familja nuk u shpëtua më herët, pasi doli se një informacion për situatën e familjes u bë për herë të parë në vitin 2020.