New York: Dita më vdekjeprurëse me 562 të vdekur – 2.935 viktima në total

Bota

New York ka përjetuar ditën e saj më vdekjeprurëse që nga koronavirusi i ri, me 562 vdekje të reja në një periudhë 24-orëshe në shtet dhe numri i përgjithshëm i vdekjeve në 2935.

Rastet u njoftuan nga guvernatori i shtetit Andrew Cuomo duke paralajmëruar që njerëzit së shpejti do të vdisnin për shkak të mungesës së frymëmarrësve dhe shtretërve të spitalit.

Në të njëjtën kohë, rastet e konfirmuara të virusit vdekjeprurës tejkaluan 100,000 dhe tani arrijnë në 102.863, pasi në 24 orët e fundit ka pasur një kërcim prej më shumë se 10,000.