Greqi / Gripi: Të 56 të vdekur – 18 vdiqën brenda javës së kaluar

460

Epidemia ka vene në alarm mbarë vendin, ku 18 persona u shtuan në një javë në listën e viktimave të gripit sezonal, duke e çuar numrin e tyre në 56.

Sipas mbikqyrjes javore epidemiologjike të Qendrës për Infeksionin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (HCDCP), gjatë javës së 3-10 shkurt, 18 persona dhe njerëz humben jeten .

Në të njëjtën periudhë, 40 të tjerë u regjistruan për kurim në Njësitë e Kujdesit Intensiv (ICU). Vizitat e popullsisë me simptoma të ngjashme me atë të gripit tregojnë një rritje në krahasim me javën e kaluar. Në përgjithësi, nga fillimi i periudhës janë regjistruar 226 raste të rënda të gripit të konfirmuar laboratorik, nga të cilat 219 janë shtruar në ICU. Nga këto, vaksinat ishin 29 (13%). Gjithashtu, nga 56 vdekje, 49 ishin për pacientët e trajtuar në ICU.