50,000 emigrantë arritën në Evropë nga deti në 2018, ndersa 1,443 vdiqën

788

Organizata Ndërkombëtare OKB-së për Migrim (IOM) ka thënë se mbi 50,000 emigrantë kanë arritur në mënyrë të parregullt brigjet e Europës nga deti në vitin 2018.

Gjithashtu Organizata ne raportin e saj thekson se 1.443 kane gjetur vdekjen ne ujrat e e Detit Mesdhe qe mbetet më vdekjeprurës, tha organizata.

Organizata Agjencia e OKB-së Ndërkombëtare për Migrim (IOM) ka thënë se 50,872 emigrantët dhe refugjatët këtë vit kanë arritur Evropën nga deti deri me 15 korrik Në total është më pak se gjysma e 109,746 emigrantëve të regjistruar në të njëjtën periudhë në vitin 2017 dhe gati një e pesta nga 241,859 të regjistruara në vitin 2016.

Por tragjedia vazhdon, Projekti i Migrantëve të Zhdukur ka dokumentuar vdekjen e 1,443 emigrantëve në Mesdhe deri më tani këtë vit.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: