Arrestohen dy gazetare per hyrrje ilegale

554

Greqi / Ne Prokurorin e Orestiadës jane derguar katër shtetasit turq të arrestuar të enjten në një zonë të ndaluar në kufirin e Evros.

Të katër turqit u ndaluan ne zonene mes Sofikos dhe Rigi dhe u arrestuan pasi nuk kishin leje.Dy nga te arrestuarit deklaruan se jane gazetarë dhe shkuan në territorin grek për të mbuluar çështjen e nënës me tre fëmijët e shtetësisë turke që mungonin pas përmbysjes së një anijeje që kalonte lumin Evros me gjithsej nëntë pasagjerë.Ndresa dy te tjeret thane se jane te afermit e familjes dhe po shoqeronin dy gazetaret.

Në kurriz të të katërve është paraqitur një skedar për hyrjen në një zonë të ndaluar.