Anastasios: Shqipëria një vend shumë i rëndësishëm është fqinj…

Greqi

ATHINË  –  Kryeministri i Greqisë ka pritur sot Kryepeshkopin e Kishës Ortodokse të Shqipërisë, ku në përgjithësi biseda është bërë rreth ngjarrjeve të fundit që kanë ndodhur në Shqipëri. “Ndjekim gjithmonë nga shumë afër dhe me interes të madh punën e Kishës Shqiptare dhe të popullit shqiptar. Ky është një projekt që, përveç përpjekje rindërtimin e kishave në Shqipëri që nga viti 1991, duke përfshirë një iniciativave shumë të rëndësishme sociale në fushën e arsimit, shëndetësisë, zhvillimit rural, mbrojtjen e trashëgimisë kulturore për mbrojtje ekologjike.”ka thënë kryeministri Kryepeshkopit të Shqipërisë, z Anastasio,duke shtuar se:  “Ndjekim gjithmonë me interes shumë të ngushtë këtu në Greqi, shikojnë me interes të madh gjithmonë fjalën tuaj, arsyeja inkurajues me vlera universale të humanizmit, dashurisë, vlerat që në ditët e sotme janë shumë të rëndësishme, jo simbolike por kuptimplotë, “tha Aleksis Tsipras, duke shtuar: “Unë jam shumë i lumtur që ju mirëpresim në Kryeministri, përtej mundësisë që kemi pasur për të përmbushur deri në një kohë të vështirë, por në të njëjtën kohë dhe në një kohë kur ne të gjithë duhet të marrin forcat dhe të japin garën për të qendruar vendi në këmbët e tij më me optimizëm për të ardhmen. Kishim rregulluar shumë kohë para se ne të takoheshim dhe disi i vonuar në këtë takim, por nuk duan të shtyjë më shumë. Rregulluam takim para të gjitha këtyre ngjarjeve dhe unë hezitoj.

Unë them se si të shtoni një takim të mëtejshëm në një program kaq të rëndë, “tha Kryepeshkopi Kryeministrit dhe shtoi:” Unë dua me gjithë zemrën time, me vetë kodin tonë, dhe unë shpresoj dhe lutem, Perëndia të japi juve urtësi për të vazhduar në një vlerësim të saktë të realitetit, për vendime të drejta dhe veprimet e duhura.Unë besoj me të vërtetë shumë se në momente kritike vjen diçka tjetër. Një shkëndijë e cila hap një rrugë dhe merr vendime të caktuara. Me gjithë zemrën time, unë shpresoj. Shqipëria është një vend shumë i rëndësishëm, është fqinj. Me gjithë zemrën tonë dhe kështu që unë mendoj se ajo që njerëzit duan është respekti, dashuria, e vërteta, të menduarit kreativ dhe të punës krijuese dhe ne përpiqemi dhe e bëjmë. ” Më pas Kryepeshkopi Janullatos ka ftuar për një vizitë kryeministrin e Greqisë, i cili nga ana e tij i ka premtuar se do ta bëj një gjë të tillëanastasios 55