Coronavirus: Dy të vdekur dhe 36 raste të reja SOT në Greqi

216

Rastet e reja të konfirmuara nga sëmundja laboratorike janë 36, nga të cilat 2 u identifikuan pas kontrolleve në portat e vendit.

Organizata Kombëtare e Shëndetit Publik njoftoi sot 36 raste të reja të koronavirusit në vendin tonë, 2 prej të cilave u zbuluan pas kontrolleve në portat hyrëse të këtij vendi.

Numri i përgjithshëm i rasteve të infektuara është 4.048, nga të cilat 54.6% janë burra.

1118 (27.6%) konsiderohen të lidhura me udhëtimet nga jashtë dhe 2.059 (50.9%) kanë të bëjnë me një çështje tashmë të njohur.

10 pacientë po trajtohen nga intubacioni. Mosha mesatare e tyre është 58 vjeç. 2 (20.0%) janë gra dhe pjesa tjetër janë burra. 80.0% kanë një sëmundje themelore ose janë të moshës 70 vjeç e lart. 124 pacientë janë larguar nga shërbimet spitalore.

Me 2 vdekje të regjistruara sot shkon në197 numri i vdekje në total në vend. 64 (32.5%) gra dhe pjesa tjetër burra. Mosha mesatare ishte 76 vjeç dhe 95.9% kishin disa sëmundje themelore.