Coronavirus – Spanjë: Nga “shtëpitë e pleqve” një në tre të vdekur

117

Vetëm në rajonin e Madridit, 855 banorë të shtëpive të pleqëve kanë vdekur që nga shpërthimi.

Një total prej 1,307 personave të moshuar të vendosur në shtëpitë e azilëve në Spanjë kanë vdekur nga koronavirusi i ri, një shifër që përfaqëson gati një të tretën e viktimave, radioja Cadena Ser transmetoi sot në analizën e saj të mëparshme vetëm për 397 vdekje.

Vetëm në rajonin e Madridit, 855 banorë të këtyre shtëpive kanë vdekur që nga shpërthimi të dhënat e mbledhura nga daljet lokale në të gjithë Spanjën.

Qeveria Spanjolle ka thënë se ende po mbledh të dhëna nga të gjitha rajonet mbi situatën në shtëpitë e pleqve dhe aktualisht nuk është në gjendje të konfirmojë ose mohojë stacionin radiofonik.