Dimitrov: vijat e kuqe të gjuhës dhe përkatësisë etnike maqedonase

812

Vetëm dy ditë para raundit të ri të bisedimeve në Vjenë ndërmjet ministrave të jashtëm të Greqisë dhe Maqedonisë dhe ndërmjetësin e OKB-së, Metju Nimic, Nikola Dimitrov përsëriti vijat e kuqe e Shkupit në negociatat. Dimitrov, duke folur për TV stacionin Telma nuk ka zbuluar detaje të ecurinë e diskutimeve për emrin e Maqedonisë, por tha se “ne themi po për identifikim gjeografike ” Maqedonia “, nga” Maqedonia greke “, por pala greke duhet gjithashtu pranojë “gjuhën maqedonase dhe etnike.”

Ministri i Jashtëm i Maqedonisë theksoi se papërkthyera emri kompleks nuk është e pranueshme. “Kompromisi me Greqinë duhet të bazohet në dy akset kryesore. Një emër me përcaktim gjeografik që e dallon “Maqedoni” nga Maqedonia greke dhe pranimin nga Greqia që ne jemi “maqedonas” të cilët flasin gjuhën “maqedonas”, “tha ai.

Nikola Dimitrov gjithashtu theksoi se propozimi i fundit i Metju Nimic nuk është e qartë se emri i propozuar për zgjidhjen duhet të jenë të papërkthyera. Shefi i diplomacisë së Maqedonisë theksoi se emri i zgjedhur dhe do të përfshijë një përcaktim gjeografik duhet të “ruajtur identitetin tonë me dinjitet”, duke u përgjigjur në pozicionin grek .

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: