ZAEF: Turqia është një nga mbështetësit më të mëdhenj të “Maqedonisë”

867

“Për fat të keq, Greqia ka ndjekur këtë problem për 25 vjet,” tha Zafefi, duke theksuar se ai dëshironte të mbështeste Turqinë në zgjidhjen e problemit

Si një nga miqtë më të mëdhenj të Maqedonisë dhe një nga donatorët më të mëdhenj të armëve në vend, Zoran Zayev, ka bërë një vizitë zyrtare në Turqi me ftesë të homologut të tij turk, Binali Yildirim.

“Turqia është një përkrahës më i madh i pranimit të Maqedonisë në BE dhe NATO,” tha ai në një intervistë me Anadolu, duke vënë në dukje se Ankaraja është duke nxitur në mënyrë aktive pranimin e Maqedonisë në Aleancën e Atlantikut të Veriut. Duke vazhduar, Zafe tha se dëshiron ta zgjidhë këtë problem me mbështetjen e miqve të tij më të mëdhenj, si: “Për fat të keq, Greqia e ka mbështetur këtë problem me shpenzimet tona për 25 vjet”

Gjithashtu komentoi që të gjithë në Shkup duan zgjidhjen e konfliktit për emrin, por duke siguruar se zgjidhja “do të mbrojë reputacionin dhe identitetin tonë.”

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: