Ekstremi Evropian: Emigrantët te mbahen në anije kerkon Austria dhe Italia

811

Ministrat e punëve të brendshme austriake dhe italiane kanë sugjeruar që migrantët që janë shpëtuar në det duhet të mbahen në bordin e anijeve derisa të përfundojë kontrolli i parë për shanset e tyre për azil në Bashkimin Evropian.

Partitë e ekstremit të djathtë, si Lega në Itali dhe Partia e Lirisë në Austri, kanë nxitur një kohë të gjatë për të zbatuar një sistem ku emigrantët që mbijetojnë duke u përpjekur të kalojnë Mesdheun, te kthehen perseri në Afrikë dhe jo të dërgohen në Europë, ku mund të qëndrojnë derisa të trajtohen kërkesat e tyre për azil.

“Për ata emigrante që arrijnë të arrijnë ujërat territoriale të një shteti evropian dhe pastaj të marrin një anije, ne duhet t’i përdorim këto anije për të bërë kontroll të duhur nëse ato kanë të drejtën e mbrojtjes“, tha ministri i brendshëm i Austrisë Herbert Kick në një deklaratë të përbashkët një konferencë shtypi në Vjenë me homologun e tij italian Mateo Salvini. Propozimi i Kyll është një alternativë ndaj propozimit për të krijuar “platforma rajonale të uljes” në portet e Mesdheut nga ku do të shpërndahen të sapoardhurit në BE. Ky propozim duket se nuk ka gjasa të materializohet.

Ata kujdesen mirë për një anije“, tha ministri austriak, duke shtuar se pas një kontrolli, brenda pak ditëve, ata që nuk kanë asnjë shans për t’u dhënë azil duhet të refuzojnë hyrjen në Evropë. Salvini tha se e mbështeti këtë ide.

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: