Merkel i kërkon BE-se “solidaritet” për të luftuar emigracionin e paligjshëm

Emigracioni Rajoni

Çështja e luftimit të emigracionit të paligjshëm do të thotë që ne duhet të forcojmë mbrojtjen e kufijve të jashtëm… kjo gjithashtu do të thotë që vendet me kufijtë e jashtëm duhet të heqin dorë nga disa përgjegjësi kombëtare “, tha Merkel sot

Kancelarja gjermane Angela Merkel u kërkoi anëtarëve të Bashkimit Evropian të tregojnë solidaritet për të siguruar që agjencia kufitare, Frontex, do te kete kompetenca të mjaftueshme për të qenë efektive dhe për të ndihmuar në ndalimin e emigracionit të paligjshëm, sipas planeve të Komisionit Evropian.

Çështja e luftës kundër imigracionit të paligjshëm do të thotë që ne duhet të forcojmë mbrojtjen e kufijve të jashtëm … kjo gjithashtu do të thotë që vendet me kufijtë e jashtëm duhet të heqin dorë nga disa përgjegjësi kombëtare. Kjo kërkon një shkallë solidariteti, këta janë njerëz që vijnë tek ne ose detyra jonë për të bërë migrimin legal të jetë e mundur për të ndihmuar vendet që kanë probleme”, tha Merkel sot në parlamentin gjerman.