Evropa qe nuk duam: Franca ne paraburgim mbi 300 femije refugjatesh, 52% nen moshen 6-vjecare

Emigracioni Rajoni

Një raport nga gjashtë grupe të ndihmës së emigrantëve, thotë se numri i fëmijëve të emigrantëve që mbahen në paraburgim dhe për shkak të të deportohen u rrit ndjeshëm në vitin 2017. Më shumë se gjysma e fëmijëve ishin më pak se gjashtë vjeç.

Raporti është publikuar nga gjashtë shoqata franceze të ndihmës së emigrantëve – Assfam-Group SOS, Forumi Refigie-Così, France Terre d’asile, Cimade, Urdhërit Maltez dhe Solidarite Mayotte.

Ajo thotë se vitin e kaluar pa 304 fëmijë të vendosur në burgun e emigracionit në Francë. Në vitin 2016, ky numër ishte 179. “Numri i fëmijëve të shoqëruar në qendrat e caktuara të paraburgimit ka arritur një rekord të lartë, edhe pse ky lloj i ndalimit mund të shmanget lehtësisht,” Në Francë, ligji ndalon fëmijët nga të qenit të ndarë nga prindërit e tyre…

Raporti thotë se 52% e fëmijëve te arrestuar jane më pak se 6 vjeç. Raporti gjithashtu vë në dukje se gati 70 për qind e rasteve kanë të bëjnë me fëmijët për shkak të të deportohen në një vend tjetër të BE-së në bazë të Marrëveshjes së Dublinit të BE-së.

Paraburgimi “thellësisht traumatizues” për fëmijët

“Edhe një periudhë të shkurtër në paraburgim me të gjitha karakteristikat e një mjedisi të burgut është thellësisht trauma për fëmijët”, sipas raportit.

Agjencia e të drejtave themelore të BE-së ka kritikuar edhe paraburgimin e fëmijëve emigrantë dhe është duke ndërmarrë një studim për të parë se si e burgimit të emigrantëve dëmton fëmijët. BE lejon vetëm ndalimin e fëmijëve nëse nuk ka alternativë dhe nëse është në interesin më të mirë të fëmijës.

Disa anëtarë të opozitës e Parlamentit francez, si dhe disa anëtarë të partisë En Marche Emmanuel Macron-së, janë përpjekur pa sukses për të ndaluar paraburgimit për të mitur në Francë.