Majko ne Greqi: “Nuk erdha per te kerkuar miell, por finacim per te ndertuar një teatër!

873

Ne mbeshtetje te protestes se dites se neserme “Focus News” portali i emigranteve shqiptar ne Greqi po publikon nje pjese te intervistes se ish kryeministrit Pandeli Majkos ne te perditeshmen greke “Ta Nea” (14/11/1998).

Ish kryeministri 32-vjecari Majko ka deklaruar ne kete interviste se:“Si kryeministër i Shqipërisë unë nuk erdha në Greqi për të kërkuar miell, por për të ndërtuar një teatër nga vendi që lindi kulturën. Marrëdhënia jonë me vendin tuaj e quan atë një marrëdhënie të partneritetit konfidencial, i cili është një precedent shumë i mirë “.

Ish 32-vjeçari Pandeli Majo, në kete intervistë beri te qarte se donte një epokë të re për vendin e tij, brenda dhe jashtë vendit. Në të njëjtën kohë, ai u kërkon bashkatdhetarëve që jetojnë në Greqi për të respektuar njerëzit që i presin ata.

Kryeministri shqiptar i jep më shumë rëndësi marrëdhënieve me Greqinë: “Nuk nënkuptojmë vendimet e momentit, por miqësinë afatgjatë që do të bazohet në parimet që do të sigurojnë këto marrëdhënie të mira, edhe nëse ka probleme të ndryshme.

Kam propozuar mbajtjen e dy samiteve në vit midis Greqisë dhe Shqipërisë, ku gjithashtu do të marrin pjesë edhe kryeministrat. Këto takime nuk do të mbahen për këmbim të thjeshtë të informacionit, por do të diskutohen obligimet ndaj njëri-tjetrit, situatën në Ballkan. Ky është thelbi për mua “, ka theksuar zoti Maiko.

Megjithatë, ai shpjegoi se ai nuk ishte i interesuar vetëm për t’u ndihmuar financiarisht nga Greqia: “Si kryeministër, unë nuk erdha në Athinë për të kërkuar miell, por për të ndërtuar një teatër nga vendi që lindi kulturën”.

Pavarësisht problemeve me të cilat përballet vendi i tij, zoti Maiko, i cili dje u takua me Presidentin e Republikës K. Stephanopoulos dhe me kryetarin e Parlamentit Kaklamanis, e konsideron një sukses te qeverise shqiptare pasi është një person shumë i ri: “Unë besoj se një person i ri në shtetin më të ri të Evropës është një sukses, i cili në rastin më të keq mund të bëhet një eksperiment. Varet nga puna jonë. Ne jemi duke u përpjekur të bëjmë çmos për të bërë më të mirën tonë. Unë nuk them se kjo bazohet vetëm në vetën time, por edhe në ekipin tim, bashkëpunëtorët që kam rreth meje, dhe shpresoj që të bëj sukses “.

Dhe optimist rreth rikthimit të rendit në gjuhën shqipe është z. Makiko. Siç thotë ai, kohët e fundit është bërë një përpjekje për të zbatuar ligjin. “Ne nuk jetojmë me fjalë, por ne me të vërtetë duam të rivendosim sigurinë, dhe kjo tani po ndihet. Me të vërtetë dy javë me qeverinë e re dhe duket se ndikimi i saj është i pranueshëm për rininë, e cila shfaqet pa dallime partiake “. Megjithatë, zoti Majko argumentoi se ka disa grupe me kërkesa specifike, të cilat po përpiqen të japin një pamje të një qeverie të plagosur…

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: