Festivali i 32 Ndërkombëtar i Filmit në Korenë e Jugut, prezantohet për konkurim edhe filmi shqiptar

Kulture

filmi 55Mësohet se nesër në Festivalin e 32 Ndërkombëtar të Filmit me Metrazh të Shkurtër që zhvillohet në qytetin Mpusan në Korenë e Jugut do të marrë pjesë në konkurim edhe filmi shqiptar «The Time of a Young Man About to Kill». “Kronikë e një burri që është gati të vrasë” i regjizorit 25-vjeçar Neritan Zinxhiria. Filmi trajton një ngjarrje nga ligji i Kanunit në Shqipëri. Është hera e parë që publiku vendas do përballet me film shqiptar.

Në malet e Shqipërisë së Veriut, një i ri kërkon hakmarrje për vdekjen e babait të tij, vrasësi është zhdukur për muaj dhe policia ka muaj që kërkon për të hetuar vendndodhjen e tij. Burri ka rrëmbyer djalin e vogël të vrasësit dhe pret që fëmija të mbush moshën  16 vjeç, mosha në të cilën sipas Kanunit, ligjit i gjakut shqiptar, një fëmijë bëhet burrë dhe e lejohet për të vrarë ose të vritet.

Xhirimet e filmit u zhvilluan në Touskania në Itali, me një ekuipazh ndërkombëtar të katër vendeve të përbërë nga artistë të shquar si prodhuesit Gabriele Orikio (EFA Award për Familjen tërësisht nga Terry Gilliam) dhe Valeria Golino (Honey, Festivalin e Filmit të Kanës). Në montazh ka punuar Marco Spoletini, për kozmetikë Federico Kareti, ndërsa korrigjim ngjyra, Neri Nazareno, i njohur për bashkëpunimin e tij me Vittorio Storaro.

Filmi do të prezantohet në Festivalin e 32 Ndërkombëtar të Filmit të Shkurtër në Busan, një nga më të rëndësishmet e këtij lloji në Azi. Këtë vit festivali i N. Korea ka marrë mbi katër mijë propozime nga e gjithë bota, nga të cilët dyzet filma janë përzgjedhur për të konkurruar për çmimin e madh.

Skenari – Regjia: Neritan Zintziria / Prodhimi: Gabriele Orikio, Valeria Golino / Drejtor i Fotografisë: Christina Moumouris / Grupimet: Smaragda Kanaris / kostum: Nikoleta Taranto / Editing: Marco Spoletini / Sound: Antonio Tzianantonio / Makeup: Federico caretta / Starring: Bar Bielenia , Susana Prifti, Karafil Shena, Filippo Bazani

filmi ne focus news