Foreign Policy: Tsipras – Zaev meriton çmimin Nobel për Paqen

Greqi

Kryeministri grek Alexis Tsipras së bashku me kryeministrin maqedonas kanë krijuar një model të ri në zgjidhjen e çështjeve kombëtare, sipas një artikulli të botuar dje të premten në Foreign Policy të Inspektimit Politik Ndërkombëtar.

Tsipras dhe Zoran Zaev meritojnë çmimin Nobel për Paqen për përpjekjet e tyre për të zgjidhur problemin me emrin e Maqedonisë, thekson Foreign Policy…

Marrëveshja, e cila do të nënshkruhet nga dy kryeministrat për të zgjidhur krizën e emrit maqedonas, paraqet një nxitje në kohë të besimit në Bashkimin Evropian dhe të gjithë planin e Ballkanit Perëndimor. Marrëveshja vazhdon të përballet me reagime të vështira nga nacionalistët në të dy vendet, të cilët kanë sulmuar udhëheqësit përkatës të secilit si tradhtar. Për të shmangur këtë, është urgjente që Tsipras dhe Zajev të fitojnë jo vetëm mbështetjen, por edhe njohjen globale, “vazhdon artikulli.