Gjermania miliona euro ne futboll per refugjatët

769

Trupi drejtues i futbollit evropian, UEFA, ka njoftuar një tjetër 50,000 euro për të mbështetur programin e Asociacionit të Futbollit Gjerman për refugjatët.

Ndërkohë qeveria gjermane do të vazhdojë të shpenzojë miliona euro në një projekt afatgjatë që synon nxitjen e integrimit përmes sportit.

Fondet vijnë nga programi “Futboll dhe Refugjatë” i drejtuar nga UEFA, e cila përfaqëson 55 shoqata të futbollit kombëtar në Evropë. Ata sjellin buxhetin e Shoqatës së Futbollit Gjerman (DFB) për projektet e integrimit social deri në 450,000 euro, sipas thesarit të saj Stephan Osnabrügge.

Kreu i programit të DFB, Tobias Wrzesinski, tha se organizatat e futbollit në të gjithë vendin japin një kontribut të rëndësishëm për integrimin. Ai tha se donte që më shumë refugjatë të përfshiheshin në klube, duke u kualifikuar në mënyra të ndryshme, kështu që ata mund të “ndihmonin për të siguruar që klubet dhe jeta e klubeve të vazhdojnë në të ardhmen”.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: