Turqia këmbëngul dhe bën thirrje për ekstradimin e 8 ushtarëve turq

Rajoni

“Këta qe morren pjesë në grushtin e shtetit të kthehen në Turqi”, është shprehur menjëherë nënkryetari i qeverisë turke, Bekir Bozntag, duke u përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas kabinetit për vendimin aktual të Gjykatës Athinë Administrative të Apelit, e cila la në fuqi kundërshtimin e qeverisë greke për të siguruar azil pilotit të helikopterit Sulejman Ozkaynakci, duke theksuar se është shumë e rëndësishme vendimi që Turqia përballet me kënaqësi dhe vazhdoi: “… nga ky rast unë do të doja të përsëris edhe një herë që ne presim miratimin e tetë ushtarakëve të grushtit së shpejti kthehen në Turqi. Ne shpresojmë se gjykata e apelit në debat substancial, të ndryshojë vendimin e komisionit për azil, dhe këto puçistët do të kthehen (lëshuar) në Turqi.

Miratimi i tyre do të ndihmojë në përmirësimin e marrëdhënieve të mira midis Greqisë dhe Turqisë. “