GREQI / 53 emigrantë të shpëtuar nga roja bregdetare në ishullin Lesbos – Arrestohen gjashtë trafikantë

Greqi

Duke parë anijen e Rojës Bregdetare, trafikantët hoqën motorin dhe fundosën gomonen

53 të huaj u lokalizuan dhe u shpëtuan në orët e para të mëngjesit të djeshëm nga oficerët e Autoritetit Portual të Mitilinës në zonën detare “Agrielia” pranë Lesvos.

Në mënyrë të veçantë, siç thuhet në informacionin përkatës, mjeti lundrues në det të hapur (PAV) LS-EL.AKT., në kuadër të patrullimit të planifikuar, ka pikasur një gomone me motor fryrëse me pesëdhjetë e tre të huaj në bord. Në funksion të P.A.Th. gjashtë prej tyre vazhduan të hiqnin motorin e jashtëm dhe ta hodhën në det, si dhe të grisnin dhomën e ajrit të varkës, duke shkaktuar hyrjen e ujit. Si pasojë, disa nga pasagjerët ishin në bord. Një mjet lundrues patrullues LS-EL.AKT ka shkuar me shpejtësi në zonë për të ofruar ndihmë, e cila ka vijuar me mbledhjen e sigurt të të gjithë pasagjerëve dhe më pas transportimin e tyre drejt portit të Mytilinit, Lesvos.

Gomonia u fundos.

Gjashtë të huaj të moshës 22, 28, 23, 24, 25 dhe 18 vjeç janë arrestuar nga Autoriteti Portual Qendror i Mytilinit, i cili po kryen hetimet paraprake, për shkelje të nenit 277 të Kodit Penal. (shkaktim i mbytjes së gomones), i nenit 306 P.C. (ekspozimi ndaj rrezikut), si dhe për shkelje të ligjit 3386/05 (për të huajt). Pjesa tjetër e pasagjerëve janë transferuar në komisariatin e policisë “Mavrovouni”.