Greqi : Gjysma e të burgosurve janë emigrantë, Shqipëria e pesta në Evropë për nga popullimi të burgjeve

Greqi

Greqia e renditet e dyta në vendet evropiane për vitin 2015, në të cilat të burgosurit në burgje janë emigrantë, sipas të dhënave të lëshuara nga Këshilli i Statistikave të Zyrës Evropës ( SPACE).

Pesë vendet nga 41 vende anëtarë në Këshillin e Evropës, me përqindjen më të lartë të të burgosurve të huaj në të gjitha burgjet, është Zvicra me 71%, Greqia 54%, Austria 53%, Spanja 44% dhe Belgjika 40%.

Mbi popullimi në burgje

Për nga mbipopullimi në burgje, Shqipëria renditet në vendin e pestë në 41 vende të Evropës

Burgjet ku mbetën të mbipopulluara akoma janë: Maqedonia me 138.2 burgosurve për 100 vende, Spanja 133.1, Hungaria 129.4, Belgjika 127, Albania 119,6, Franca 113.4 dhe Portugalia 113. Vende të tjera kanë vazhduar të vuajnë nga mbipopullimit në burgje, ishin Serbia 106.4, Sllovenia 105,8, Italia 105,6, Austria 103.3 dhe Rumanina 101.3. dhe Greqia me 97,6 …

Në burgjet e Moldavisë, Turqisë dhe të burgosurve çekë ishin pak më poshtë pozicionet e përcaktuara dhe, siç vuri në dukje, Greqia ka arritur të zvogëlojë numrin e të burgosurve nga 121.4 për qind në pozicionet 2014 në 97.6 në vitin 2015.

Në vitin 2015, të burgosurit e huaj në burgjet evropiane zinin 10.8% të popullsisë së përgjithshme të burgjeve, nga 13.7% që ishte në vitin 2014. Në Evropën Qendrore dhe Lindore, kjo shifër është ende shumë i vogël, ndërsa numri më i madh është në vendet e Evropës perëndimore, ku në 16 burgje, një në katër të burgosurit ishin të huaj, ndërsa në Greqi raporti është një me dy, në Zvicër tre nga katër…