Greqi / Kampi i emigrantëve përball dimrit të ashpër. Por…

656

Rreth 4.000 emigrantë dhe refugjatë janë bllokuar në ishullin e Samos në Greqi. Shumica e tyre jetojnë në çadra të përkohshme, përballë një dimri të ashpër.

Në shikim të parë, gjërat nuk janë aq të këqija sa priten: qindra emigrantë jetojnë në kushte të mbushura me njerëz në ishullin e gjelbër të Samos, por të paktën ata duken të mbrojtur nga moti i ftohtë dhe sulmet raciste. Kampi i tyre i refugjatëve është një vend, ish-ushtarak, i ruajtur mirë gjatë tërë kohës.

Por një herë në kodrën e gjelbër ekziston një tjetër botë, e fshehur prapa pemëve të ullirit: më shumë se 2.000 njerëz, kryesisht nga Afganistani dhe vendet afrikane, po përpiqen të mbijetojnë në tendat e pop-up. Është një kamp, ​​jashtë kampit zyrtar. Ka një erë shiu, lagje të varfër, jashtëqitje.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: