Studimi: Emigrantët më të shëndetshëm se popullatat e vendit pritës

Bota

Një raport i ri i publikuar në Mbretërinë e Bashkuar zbuloi se migrantët kanë tendencë të jenë më të shëndetshme se banorët e vendeve më të pasura që ata kalojnë. Ndërkohë që shëndeti i emigrantëve shpesh është një çështje e anashkaluar, studimi tregon pretendimet nga lëvizjet anti-emigrantësh që pohojnë se të huajt janë një barrë për sistemet e tyre shëndetësore publike.

Emigrantët kanë një jetëgjatësi më të madhe dhe përgjithësisht janë më të shëndetshëm se banorët e vendeve pritëse, sipas një studimi dyvjeçar të botuar nga University College London (UCL) në revistën mjekësore Lancet. Raporti thekson faktin se shumë emigrantë kanë më pak gjasa të vdesin nga sëmundjet kryesore si kanceri dhe sëmundjet e zemrës dhe jep një kontrast të fortë me disa nga argumentet e përdorura nga lëvizjet populiste të emigrantëve që pohojnë se migrantët përbëjnë një barrë për shëndetin publik.

Ibrahim Abubakar, kryetar i Komisionit UCL-Lancet për Migracionin dhe Shëndetin, tha se “analiza sugjeron që migrantët janë më të shëndetshëm, migrantët kontribuojnë pozitivisht në ekonomitë e vendeve pritëse dhe në vendet e pasura si Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, migrantët përbëjnë një pjesë të madhe të fuqisë punëtore shëndetësore. ” Në disa vende perëndimore, migrantët me të vërtetë po ndjekin karrierë në kujdesin shëndetësor, infermierinë, dhënien e kujdesit dhe mjekësinë në një ritëm në rritje.

“Rezultatet tona mund të mos jenë të përgjithësueshme për migrantët më të margjinalizuar, dhe në veçanti migrantët e detyruar dhe ata që jetojnë në vende me të ardhura të ulëta dhe me të ardhura të mesme, si rezultat i mungesës së të dhënave për rezultatet e tyre të vdekshmërisë. vlerëson këto popullime dhe vende, “tha studimi.

Raporti shqyrtoi 96 studime të ndryshme shëndetësore për të vlerësuar gjendjen e përgjithshme shëndetësore të emigrantëve anembanë botës, duke përfaqësuar gjithsej më shumë se 15 milionë – ose rreth 7 për qind – të popullsisë migrante globale. Më shumë se 250 milionë njerëz në botë jetojnë jashtë vendit të tyre të lindjes.