Greqi: Shqipëria është thirrur të respektojë të drejtat e grekëve të pakicave

308

Shqipëria është thirrur nga Greqia për të zgjidhur pronat e Pakicave Kombëtare të Grekëve në Shqipëri dhe jo vetëm ata që banojnë në të ashtuquajturat zona të pakicave. Kështu ka deklaruar Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Alexandros Gennimatas gjatë një konferencë me ndiplomatët në Athinë.

Ky është një pozicion kombëtar i zhvilluar nga Nikos Kotzias dhe mirëmbahet nga qeveria Mitsotaki me Ministrin e Jashtëm Nikos Dendias.

“Për Shqipërinë, ju e dini se çështja e pronës, si dhe vetëvendosja, janë çështje që ne po i shtrojmë vazhdimisht, në të gjitha nivelet dhe në të gjitha takimet tona me palën shqiptare. Madje kjo kërkesë erdhi në kohët e fundit në një takim që Kryeministri pati me zotin Edi Rama këtu në Athinë. Ajo që ne po kërkojmë nga Shqipëria është, në fakt, asgjë më shumë se sa për të zbatuar rekomandime të cilat organizatat ndërkombëtare kompetente, siç është Këshilli i Evropës, i kanë adresuar. Dhe ne do të vazhdojmë ta ngremë këtë çështje në mënyrë sistematike.”